Portræt: Hesten på forsiden

Af Johanne Bruun Carlsen

Endnu engang pryder en sort hest forsiden af nyeste bind om familien på Lavendelgården. Spørger man de to forfattere bag serien, er det ikke en tilfældighed. Vi mødte dem til en snak om forsidehesten.

”Det var faktisk ikke så svært at vælge, hvem der skulle på forsiden denne gang,” fortæller Anja Korslund med et glimt i øjet. ”Det er klart min favorit blandt hestene derhjemme,” fastslår hun. Og det er der flere grunde til.

”Han hedder Depardieu og er efter min mening en af de smukkeste heste, mine forældre nogensinde har opdrættet. Og den rareste. Han er tre år nu og en super charmetrold i stalden,” fortæller Anja og ser glad over på Inge Hebsgaard, der tager ordet. ”I Ønsket er det jo en hoppe, der kommer til Lavendelgården, men vi valgte alligevel at lade Depardieu komme på forsiden. Han er simpelthen en rigtig drømmehest; sådan som vi også forestillede os, at den ukendte hest i Ønsket ville se ud.” Inge fortæller, hvordan den 3-årige vallak altid har været noget særligt. Den sorte skønhed er en langbenet model efter den danskavlede hingst Tailormade Attention.

”Han har sådan et ’her-kommer-jeg-look’, der signalerer til omverdenen, at han ikke er bange for noget. Og det skal man ikke tage fejl af, for det er han virkelig ikke. Lige så modig og godmodig som dagen er lang,” griner Inge, mens Anja tilslutter sig den beskrivelse.

”Når mor kalder ham en drømmehest, er det ikke helt skudt ved siden af. Vi har endda også Andreas Helgstrands ord for, at det er en gudesmuk hest. Det sagde han nemlig sidste gang, han så den.” Anja refererer til den berømte rytter med en vis stolthed. Når en verdenskendt dressurrytter som Andreas Helgstrand kalder ens hest for smuk, er det vist helt ok at blive en smule stolt, mener hun.

”Fremtiden for Depardieu ser lovende ud. Han bliver redet af en rigtig dygtig rytter, og planen er, at han skal deltage i championater, når han bliver klar,” fortæller Inge og ser drømmende ud ad vinduet. ”Det er skønt at have noget smukt at kigge på hver dag, når man sidder her ved bordet,” smiler hun og glæder sig over, hvor let det er at finde motiver til parrets bøger.

”Det blev besluttet lige fra starten af, at vi ville have vores egne heste på forsiderne af seriens bøger,” siger Anja og stryger hånden hen over forsidebilledet til Ønsket. ”Nu håber vi bare, at bogen lever op til læsernes forventninger. Vi har i hvert fald gjort vores bedste for at fortælle en spændende og anderledes historie.”

Og mon ikke, der bliver læst flittigt med rundt omkring, når andet bind i serien rammer butikkerne? Opfølgeren til Drømmen har i hvert fald fået en del opmærksomhed. Således udlodder Vi Unge-magasinet også den nye bog i en online konkurrence, der lanceres i forbindelse med udgivelsen.

Ønsket er lige på trapperne, og forfatterne forventer at kunne lancere den på deres hjemmeside allerede i slutningen af denne måned. (august 2016, red.)